Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه قضایی خبرگزاری فارس- سعیده اسدیان: معمولا ایرانی‌ها تا چند روزی تعطیلات پیدا می‌کنند بار و بندیل را جمع کرده و پا به سفر می‌گذارند.

از آنجایی هم که سفر با ماشین شخصی ارزان تر از بقیه انواع سفر از جمله استفاده از هواپیما و قطار است چه بهتر آنکه ماشین را روشن کرده و وارد جاده شده و چند روزی را خارج از خانه و کاشانه سپری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما همین دو دو تا چهارتای ساده می‌شود بلای جان ایرانی‌ها و به یکباره تعداد تصادفات جاده‌ای بالا می‌رود و مترصد آن هم تعداد کشته‌ها.

فارغ از اینکه وقتی کسی در تصادفی کشته و زخمی می‌شود خانواده‌ای درمانده و دردمند می‌شوند نباید فراموش کرد که مقصر حادثه باید دست به جیب شده و خسارت و دیه پرداخت کند.

کمی راننده باشی و حساب و کتاب هم بلد باشی حواست هست که چند ماه از سال به نام ماه‌های حرام شناخته می‌شود ودیه در آنها افزایش پیدا می‌کند.

اما اگر کمی از این حساب و کتاب دور باشی معمولاً برایت سوال پیش می‌آید که در چه ماه‌هایی نرخ دیه افزایش پیدا می‌کند و مبلغ آن چقدر است؟

نرخ دیه در کدام ماه‌ها افزایش می‌یابد؟

فرض کنیم شخصی در ماه حرام مرتکب قتل غیر عمدی ناشی از حادثه رانندگی شده و می‌خواهیم بدانیم که اولاً تحت چه شرایطی دیه‌ای که باید بپردازد افزایش پیدا می‌کند و ثانیاً این افزایش تا چه سقفی است؟ ماه‌های حرام عبارتند از ذی‌القعده، ذی‌الحجه، محرم و رجب، بنابراین بر خلاف باور برخی که ماه رمضان را نیز جزو ماه‌های حرام می‌دانند فقط ماه‌های مذکور ماه حرام بوده و موجب افزاش دیه یا با اصطلاح تغلیظ آن می‌شود اما برای اینکه نرخ دیه افزایش پیدا کند هم صدمه و هم قتل باید در یکی از این چهار ماه حرام باشد.

افزایش 21 میلیونی نرخ دیه در سال 97

پس اگر کسی در ماه رجب به واسطه تصادف رانندگی مصدوم شد و در ماه شعبان فوت کرد افزایش دیه شامل او نمی‌شود،‌حتی عده‌ای معتقدند که صدمه و فوت باید در یک ماه حرام باشد پس اگر کسی در ماه ذیقعده صدمه دید و در ماه ذیحجه فوت کرد باز هم افزایش دیه مستقر نخواهد شد.

دیه کامل معادل بهای یکصد نفر شتر است و اگر صدمه و قتل هر دو در ماه حرام واقع شوند یک سوم به مبلغ دیه اضافه می‌شود و شخص مقصر باید بهای 133 نفر شتر را بپردازد.

در سال 96 و بر اساس نظر رئیس قوه قضائیه دیه به میزان 210 میلیون تومان تعیین شده بود در حالی که برای سال 97 این رقم به 231 میلیون تومان برای ماه های غیرحرام افزایش یافته است.

با توجه به تغییر نرخ دیه و افزایش 21 میلیون تومانی آن، بیش از پیش رعایت اصول راهنمایی و رانندگی و همچنین تمدید بیمه نامه‌های شخص ثالث، گواهینامه و برگه معاینه فنی خودرو ضرورت پیدا می‌کند.

دیه در ماه‌های حرام سال 97 چقدر است؟

همانطور که گفته شد دیه در سال 96 و در ماه‌های غیرحرام مبلغ 210 میلیون تومان بود که این رقم برای ماه‌های حرام در آن سال عدد 280 میلیون تومان بود.

اما با توجه به افزایش 21 میلیون تومانی رقم دیه در ماه‌های غیرحرام سال 97، رقم دیه در ماه‌های حرام هم چیزی در حدود  308 میلیون تومان خواهد بود. یعنی 28 میلیون بیشتر از سال گذشته.

530 بدهکار دیه ناشی از تصادفات رانندگی در زندان‌های کشور

میزان افزایش جریمه‌ها هرچند تا 5 برابر هم شده و سقف این مبالغ حتی در مواردی به 4 میلیون ریال هم رسیده اما رویکرد جریمه‌محوری هرگز سیاست کارآمدی برای شرایط امروز کشور نبوده است.

متأسفانه هنوز بسیاری از رانندگان ایرانی اصول ابتدایی مربوط به قوانین را نه این‌که نخواهند رعایت کنند، بلکه نمی‌دانند!

بر اساس اعلام مدیرعامل ستاد دیه کشور تا شهریور ماه 96 تعداد 530 بدهکار دیه ناشی از تصادفات رانندگی در زندان‌های کشور تحمل کیفر می‌کردند و این نشان می‌دهد که برای داشتن جامعه سالم، جرم بودن تخلفات رانندگی باید برای همه اقشار اجتماعی نهادینه شود.

انسان تا 85 درصد عامل اصلی‌تصادفات رانندگی است

از سوی دیگر براساس‌ تحقیقات انجام‌شده، انسان تا 85 درصد عامل اصلی‌تصادفات رانندگی و یا عامل زمینه‌ساز آن است، به همین جهت بررسی سلامت روانشناختی رانندگان قبل از صدور گواهینامه درکاهش تصادفات بسیار مؤثر است.

رفتارهای رانندگی، فرهنگ ترافیکی، رانندگی هیجان‌محور ، خشم جاده‌ای و بسیاری دیگر از این نوع موضوعات، مباحثی هستند که در حوزه روانشناختی و یا علوم اجتماعی به شمار رفته که با هدفگذاری مناسب می‌توانند در مدت زمانی کوتاه، نقش عامل انسانی در بروز تصادفات را تعدیل کنند.

بدیهی است داشتن گواهینامه توسط افرادی که سلامت روانشناختی آنها با تردید مواجه است، همچون یک ابزار قتاله است که قبل از هرچیزی، سلامت جامعه را مورد تهدید قرار می‌دهد.

28 اسفند مصادف با اول رجب!

اما همه اینها را گفتیم تا یادمان بماند که روز 28 اسفند امسال یعنی درست یک روز قبل از آغاز سفرهای عیدانه هموطنان مصادف است با حلول ماه رجب.

و باید یادمان بماند که در این ماه خدای نکرده اگر مقصر وقوع تصادف منجر به جرح و فوت باشیم میزان دیه پرداختی مشمول ماه‌های حرام خواهد شد.

همچنین باید یادمان باشد که اگر زبانم لال یادمان برود بیمه نامه خودروی مان را تمدید کرده باشیم شاید سالها پشت میله‌های زندان سپری کنیم. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۶۰۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟

عبدالامیر یاقوتی اظهار داشت: استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل و در ماه‌های گرم، مصرف برق سرمایشی را نسبت به کولر آبی بیش از ٦ برابر افزایش می‌دهد.

به گزارش ایرنا، وی افزود: ما دنبال آن هستیم که فرصت‌ها و مؤلفه‌های مختلف مصرف برق را به خوبی شناسایی کنیم و تعرفه‌های برق به گونه‌ای طراحی شود که هم رفاه و آسایش مردم را تامین کنند و هم تأمین انرژی مطمئن و پایدار مد نظر قرار گیرد که یکی از مولفه‌های مهم مصرف، سامانه‌های سرمایشی و کولر‌ها است.

یاقوتی بیان کرد: تعرفه برق در ایران به ٥ اقلیم دسته بندی شده که ٤ اقلیم آن گرم و دارای ویژگی‌های خاص بوده و یک اقلیم نیز غیرگرم یا مناطق عادی است که بخش عمده‌ای از کشور را شامل می‌شود و حدود ٨٠ درصد مشترکان را در خود جای داده است.

یاقوتی اضافه کرد: مناطق شمال غرب و شمال شرق کشور، تهران، زنجان، تبریز، قزوین، اصفهان و شهر‌های غربی، شیراز و ... عمدتاً در این حوزه قرار دارند که با توجه به دمایشان و شاخص‌هایی که سطح رفاه را اندازه گیری می‌کنند، همچون حداکثر دمای مرطوب، کولر‌های آبی می‌توانند دما مطلوب بین ٢١ تا ٢٥ درجه سانتیگراد را در بیشتر ایام در این مناطق تامین نمایند.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر در ادامه تاکید کرد: کولر آبی با توجه به میزان مصرف، به عنوان وسیله سرمایشی مناسب برای مناطق عادی است. میزان مصرف برق ماهیانه یک کولر آبی حدود ٩٠ تا ١٢٠ کیلووات ساعت است که این میزان مصرف به همراه مصرف سایر تجهیزات از جمله روشنایی و وسایل برقی منزل که مجموعا حدود ١٥٠ تا ١٨٠ کیلووات ساعت را شامل می‌شود، مصرف برق ماهیانه در ماه‌های گرم سال را به دامنه ٣٠٠ کیلووات ساعت که همان الگوی مصرف مناطق عادی است می‌رساند.

به گفته یاقوتی الگوی مصرف مناطق عادی نیز ٣٠٠ کیلووات است که بیش از ٧٥ درصد جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، یعنی ٧٥ درصد جامعه کمتر از این مقدار استفاده می‌کنند؛ در واقع مؤلفه مصرف کولر آبی در ماه‌های گرم سال بین ٩٠ تا ١٢٠ کیلووات ساعت از مجموع ٣٠٠ کیلووات ساعت را به خود اختصاص می‌دهد.

وی در ادامه با اشاره به این که یک قبض معمول برای زیر الگوی مصرف طوری طراحی شده که متناسب با درآمد و ویژگی اقتصادی کسانی که این الگو را رعایت می‌کنند باشد، خاطرنشان ساخت: این قبض معمولاً در یک ماه ٣٥ هزار تا ٣٧ هزار تومان می‌شود و از آنجایی که قبض‌های ما هر دو ماه یکبار صادر می‌شود، به طور متوسط در تابستان حدود ٧٠ هزار تومان و به همراه ارزش افزوده و سایر مؤلفه‌های موجود حدود ٨٠ هزار تومان پیش بینی می‌شود.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر در عین حال تاکید کرد: با همه این اوصاف اگر مشترکی از کولر گازی استفاده کند معمولاً مصرف سرمایش آن حدود ٦ تا ٧ برابر این مقدار می‌شود و با توجه به ویژگی خاص کولر گازی که به صورت نقطه‌ای خنک می‌کند، حداقل ٨٠٠ کیلووات ساعت صرفاً برای مصرف سرمایشی در یک خانه معمولی استفاده می‌شود که با توجه به مصرف سایر تجهیزات برقی، متوسط مصرف ماهیانه قریب ٩٠٠ تا ١٠٠٠ کیلووات ساعت خواهد شد که بیش از ٣ برابر مصرف مشترکی با همان ویژگی‌ها و همان تجهیزات خانگی است که به جای کولر گازی از کولر آبی استفاده می‌کند. وی در عین حال تصریح کرد: این مقدار مصرف موجب افزایش پلکانی تعرفه برق مصرفی می‌شود، یعنی وقتی که در پله‌های بیش از الگو قرار می‌گیرد به صورت نمایی نرخ برق زیاد می‌شود. در واقع در دامنه ٣٠٠ کیلووات ساعت هر کیلووات ساعت به طور متوسط ١٢٠ تومان در قبوض برق مشترکان محاسبه می‌شود، اما در دامنه ٩٠٠ یا ١٠٠٠ کیلووات ساعت، مشترک باید به ازای هر کیلووات ساعت ١٠٠٠ تومان یعنی حدود ٨ برابر بیشتر هزینه برق را بپردازد، بنابراین مصرف ٣ برابر و افزایش نرخ ٨ برابری سبب افزایش ٢٤ برابر قبض برق مشترکانی که کولر گازی استفاده می‌کنند خواهد شد. به عبارتی قبض برق این مشترکان در دوره ٢ ماه بیش از ٢ میلیون تومان می‌شود.

یاقوتی در پایان تاکید کرد: قبض برق مشترکی که در تابستان از کولر گازی استفاده می‌کند بالا ٢ میلیون تومان پیش بینی می‌شود در حالی که امکان استفاده از کولر آبی و هزینه به مراتب کمتر برای تمام مشترکان در مناطق عادی وجود دارد.

دیگر خبرها

  • روزی که رژیم بعث عراق به کاربرد سلاح‌های شیمیایی محکوم شد
  • قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟
  • کاهش ۳۳ میلیون متر مکعبی حجم آب حوضه کارون بزرگ در لرستان
  • آیا ارز دیجیتال حلال است؟
  • سرفصل خدمات انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • سر فصل خدمات انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • سر فصل انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در تلفیق/ حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد